Microsoft Office Forums

Go Back   Microsoft Office Forums > >

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-22-2013, 02:30 PM
sleake sleake is offline Custom Header Gallery Quick Part Displays > in 2007 but not 2010 Windows XP Custom Header Gallery Quick Part Displays > in 2007 but not 2010 Office 2007
Advanced Beginner
Custom Header Gallery Quick Part Displays > in 2007 but not 2010
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 60
sleake is on a distinguished road
Default Custom Header Gallery Quick Part Displays > in 2007 but not 2010


Word 2010 is being rolled out on my project, but our customer is still using 2007. I designed a new template using custom galleries: Custom Cover Pages, Headers, Footers, and Table of Contents, among others, to help us editors deal with extensive document corruption since loading 2010. We are saving every document as RTF, and then Word, then pasting into this new template.

We delivered a document based on this template, and our customer reported that in Word 2007, a closing chevron (>) appears to the left of the first field in the header throughout a document, and in the footer on the table of contents only. The chevron prints. This issue was also identified by two of our staff, who still have 2007.

I recreated a cover page and a TOC and put them into different galleries, Custom 3 & 4, respectively. No change. The chevron still appears in all headers, and only in the footer of the TOC.

On the inserted coverpage in 2010, there is a tab at the top saying "Different First Page." There's also (sometimes) an icon to the left, which displays the two cover pages from the Custom Cover Page gallery. There's nothing similar in the footer on the TOC.

I've attached a screen shot from our customer.

For us, this is obviously a serious issue. I can upload the template and a document created with it if that would help. Just let me know.

Any thoughts? Causes? Remedies? Workarounds?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-22-2013, 04:44 PM
Charles Kenyon Charles Kenyon is offline Custom Header Gallery Quick Part Displays > in 2007 but not 2010 Windows Vista Custom Header Gallery Quick Part Displays > in 2007 but not 2010 Office 2010 32bit
Moderator
 
Join Date: Mar 2012
Location: Sun Prairie, Wisconsin
Posts: 6,938
Charles Kenyon is a splendid one to beholdCharles Kenyon is a splendid one to beholdCharles Kenyon is a splendid one to beholdCharles Kenyon is a splendid one to beholdCharles Kenyon is a splendid one to beholdCharles Kenyon is a splendid one to beholdCharles Kenyon is a splendid one to beholdCharles Kenyon is a splendid one to behold
Default

Attachment file?

I am assuming you are putting these in the templates and not in the building blocks files. There are different building blocks files for Word 2007 and Word 2010. See Building Blocks problems Word 2007 & 2010
Reply With Quote
  #3  
Old 10-23-2013, 04:03 AM
sleake sleake is offline Custom Header Gallery Quick Part Displays > in 2007 but not 2010 Windows XP Custom Header Gallery Quick Part Displays > in 2007 but not 2010 Office 2007
Advanced Beginner
Custom Header Gallery Quick Part Displays > in 2007 but not 2010
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 60
sleake is on a distinguished road
Default

Charles: I cannot locate the file Building Blocks problems. Did I overlook it?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-23-2013, 06:15 AM
Charles Kenyon Charles Kenyon is offline Custom Header Gallery Quick Part Displays > in 2007 but not 2010 Windows Vista Custom Header Gallery Quick Part Displays > in 2007 but not 2010 Office 2010 32bit
Moderator
 
Join Date: Mar 2012
Location: Sun Prairie, Wisconsin
Posts: 6,938
Charles Kenyon is a splendid one to beholdCharles Kenyon is a splendid one to beholdCharles Kenyon is a splendid one to beholdCharles Kenyon is a splendid one to beholdCharles Kenyon is a splendid one to beholdCharles Kenyon is a splendid one to beholdCharles Kenyon is a splendid one to beholdCharles Kenyon is a splendid one to behold
Default

Quote:
Originally Posted by sleake View Post
Charles: I cannot locate the file Building Blocks problems. Did I overlook it?
No, the link goes to the correct page. The title on the page is about page numbers but the page is about the building blocks files in Word 2007 and 2010.

That page is about the default building blocks files. If you store your building blocks in your own templates, those files are irrelevant.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-23-2013, 07:10 AM
sleake sleake is offline Custom Header Gallery Quick Part Displays > in 2007 but not 2010 Windows XP Custom Header Gallery Quick Part Displays > in 2007 but not 2010 Office 2007
Advanced Beginner
Custom Header Gallery Quick Part Displays > in 2007 but not 2010
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 60
sleake is on a distinguished road
Default

Thanks. I've reviewed the page. I've made a note of the different file locations for future reference. But you are correct, our building blocks are stored in our template, not in the building block document.

Obviously, I'm going to have to search for a workaround solution. As a matter of fact, I am ordering a copy of Office 2007 so I can test possible solutions. All computers in my office have 2010 so I'll work on my personal computer.

If the other building blocks in my template create the same problem, I'm out of luck. I am praying that it's just the cover page and table of contents that generate the problem. I never imagined that a feature present in 2007 and in 2010 would not be backward compatible, but it looks as if that's the case.

I appreciate your response. I'm going to leave this post open in case anyone has some ideas and to report what I find in testing. It may help someone else with the same problem.
Reply With Quote
Reply

Tags
building blocks, problems, quick parts

Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to Rename a Quick Part sleake Word 14 10-14-2013 09:21 AM
Custom Header Gallery Quick Part Displays > in 2007 but not 2010 Quick Style Gallery - always the same? meden1027 Word 2 05-09-2013 05:26 AM
Header automatically displays title of next section Dr Wu Word 1 04-11-2013 02:59 AM
header/footer not saving to gallery (word 2007) lloydc Word 0 04-30-2012 05:29 PM
Date display in Mod quick part header Jrul John Word 1 08-02-2010 12:17 PM

Other Forums: Access Forums - Senior Forums

All times are GMT -7. The time now is 10:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
MSOfficeForums.com is not affiliated with Microsoft