Microsoft Office Forums

Go Back   Microsoft Office Forums > >

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-08-2020, 10:13 PM
mparegian mparegian is offline Problems with email account after new install Windows 10 Problems with email account after new install Office 2016
Novice
Problems with email account after new install
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 4
mparegian is on a distinguished road
Default Problems with email account after new install

I have a new Dell desktop computer, with Windows 10 Pro installed, Version 1909 fully updated. I installed a fresh copy of Microsoft Office 2016 and everything worked perfectly. I then opened and added a pop3 email account to Microsoft Outlook which also worked great. I then imported from a previous PST file all old, new, deleted, etc. files and contacts into the new profile which I had just created. That worked very well and things worked great - until it didn’t. I added another email account and after that new addition - the emails worked perfectly for less than 10 minutes - then the send/receive stalls - both accounts send but do not receive and I get Error Code 0x8004210A which means Microsoft failed to establish a connection with the mail server. I uninstalled that second email account but it made no difference.

I then researched the error code and none of the possibilities provided were appropriate other than the possibility of “user profile damaged”. I then created a new user profile - repeated all above steps and again it worked for a day - then reverted to lasting less than 10 minutes after a reboot. I also went into Control Panel - email accounts - and ran tests on the account and it works perfectly and also ran it in Outlook’s safe mode - again - it worked perfectly.

I know all email settings are correct for pop mail. I have many computers and they are all configured exactly the same with the various port settings and security settings plus I double checked the settings with the internet provider.



When I used Microsoft’s on-board PST tool “ScanPST” - it states there are errors - it shows they are repaired - but after running the tool again, it still shows there are errors.

Again - if I restart the computer - Microsoft Outlook works perfectly for less than 10 minutes - then stalls out as described above.

I am now stumped - can anyone help?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
can not add e-mail account to new outlook install kiethr Outlook 0 11-13-2016 11:36 AM
Office 2016 insists on using my MSN email when replying instead of the account the email is on pegasus416 Outlook 0 09-11-2016 08:41 AM
Problems with email account after new install Macro to change font in email, dependent on which email account is being used gb82 Outlook 2 01-23-2016 01:54 AM
HELP! Outlook account problems pleveque Outlook 3 06-20-2011 01:59 PM
Custom install Sys 7 = Outlook 2007 Problems SemiGeek Outlook 0 08-22-2010 04:33 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
MSOfficeForums.com is not affiliated with Microsoft