Microsoft Office Forums

Go Back   Microsoft Office Forums > Microsoft Word > Word

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-05-2010, 02:28 PM
lax828 lax828 is offline Windows XP Office 2007
Novice
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 3
lax828 is on a distinguished road
Question Image Disappearing With "In Line With Text" Option

Hello -

Here's my problem. Whenever I insert a graphic into Word (via copy/paste, or the insert graphic button), about 95% of the image is hidden behind the text above when the "In Line With Text" option is selected for Text Wrapping.

When I change the text wrapping to any other option (e.g., square, tight, top/bottom), it reappears.

I desperately need help with getting these images into "In Line With Text."

Whenever I create a new document, the images and "In Line With Text" works fine. So it probably has something to do with the document.

Here's a link from my DropBox to two files:
(1) Sample screenshots
http://dl.dropbox.com/u/2625864/Foru...geProblem.docx

(2) The actual document
http://dl.dropbox.com/u/2625864/Foru...reenshots.docx

PLEASE HELP!!! Thanks in advance.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-05-2010, 07:42 AM
JudieRahman JudieRahman is offline Windows XP Office 2003
Novice
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 2
JudieRahman is on a distinguished road
Question Did you get help with this?

I'm experiencing the same issue. Did you find an anser? Thanks in advance.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-05-2010, 07:46 AM
JudieRahman JudieRahman is offline Windows XP Office 2003
Novice
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 2
JudieRahman is on a distinguished road
Talking Found solution!!

Rerfer to this link, it's got all versions of Office and resolution. Good luck.

http://word.mvps.org/faqs/DrwGrphcs/...leGraphics.htm
Reply With Quote
  #4  
Old 03-08-2010, 05:43 PM
peterlonz peterlonz is offline Windows 7 Office 2003
Novice
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3
peterlonz is on a distinguished road
Default

This link suggested by JudieRaman:
http://word.mvps.org/faqs/DrwGrphcs/...leGraphics.htm
is IMHO a very generalised & overly complex coverage of all possible problems.
The simple fact is we all need a simple straightforward reliable way to copy-paste both text & images from websites to Word.
It's a basic everyday need for almost everyone.
It appears to me, after hours spent experimenting that first you need to check that your Normal.doc has specific settings embedded.
These are covered in the article to which the link points, even if it is written as though it may or may not work.
Do not be put off by the overly technical "explanation of the problem" - that's MS's concern, their job is to ensure their programs work (always!).
And don't accept the offered "best solution" of seperately saving pics to another file & then copy pasting to Word.
That's no solution to anyone who's busy & it's not what you need to do.
From Word 2000 on, in all OS's, it should be easy to copy-paste from web to Word - both text & graphics without any special problems.
It seems however if things go wrong, as usual you need to wade through several settings (with no adequate explanation of the effect as per usual - thanks MS) until the magic combination is found which is the default for Word anyway.
The required settings are covered in the article - good luck.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-22-2011, 02:33 AM
iguchi iguchi is offline Windows 7 64bit Office 2010 64bit
Novice
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1
iguchi is on a distinguished road
Default Paragraph settings

Not sure whether still somebody is looking for an "easy" solution. Here's what I came up with (for Word 2010, though):

Check the paragraph settings, particularly the line spacing: don't set an exact value! Insert the figure as a separate paragraph (best assign a style to the figure). With elastic paragraph spacing ("Auto") and single line spacing the figures magically reappeared.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-26-2012, 02:06 AM
sengchanrithy sengchanrithy is offline Windows 7 64bit Office 2007
Novice
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
sengchanrithy is on a distinguished road
Default

I also encounter this problem for many times, but i can not fix it. This problem result from the line spacing when you copy the graph into word document. Please do the following:

1. Select the text and the graph and then right click and chose "Paragraph"
2. In "indents and spacing" tap and under "Spacing" and under "line spacing" click drop down arrow and chose "single". This bug should be away.

Hope this instruction would be a help.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-21-2014, 08:49 AM
TheLadyWordSmith TheLadyWordSmith is offline Windows 7 64bit Office 2010 64bit
Novice
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 1
TheLadyWordSmith is on a distinguished road
Default Image Disappearing With "In Line With Text" Option

In Word 2010, try left clicking on the image and then, in the Home tab in the Ribbon across the top, in the Styles section, click "Normal". You may have to click "Normal" twice. That worked for me when NOTHING else did.
Reply With Quote
Reply
Please reply to this thread with any new information or opinions.

Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wierd symbols inplace of "space", "indentation" etc aka.bhagvanji Word 5 02-16-2012 10:50 AM
merge field formatting problem with "text to be inserted before" wissam Word 0 12-12-2009 11:50 PM
How do I create an "Insert image button" oakstream Word 2 07-07-2009 03:46 AM
"hide" pieces of text in Word XP gspot Word 0 10-17-2008 08:48 AM
"open" or "open using" option not availa ccd Outlook 0 09-22-2006 01:23 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
MSOfficeForums.com is not affiliated with Microsoft