Microsoft Office Forums

Go Back   Microsoft Office Forums > Microsoft Office > Outlook

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-28-2011, 12:58 PM
leaning leaning is offline Windows 7 64bit Office 2010 64bit
Novice
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2
leaning is on a distinguished road
Talking Setting up Outlook 2010 for mail.com

Hello!

I have a mail.com e-mail account that I am trying to use with Outlook 2010. I can't send any e-mails. Can anyone see what's wrong with this setup?

Thanks!

VR/Lost

Outlook 2010

Server Info:
Account Type: IMAP
Incoming Mail Server: imap.aol.com
Outgoing mail server: smtp1.aol.com

UserName: XXX@mail.com
PW: xxxxxxxx

Remember PW: Checked
Require logon using SPA: unchecked

More settings:
Outgoing server tab
My outgoing server...: checked
Use same settings as my incoming: selected

Advanced tab:

Incoming: 143
Encrypted connection: Auto
Outgoing: 25
Encrypted connection: Auto

Last edited by leaning; 01-28-2011 at 02:52 PM. Reason: Solved!
Reply With Quote
  #2  
Old 01-28-2011, 02:16 PM
bschorr-MVP bschorr-MVP is offline Windows 7 64bit Office 2010 64bit
Competent Performer
 
Join Date: Dec 2010
Location: Flagstaff, AZ
Posts: 116
bschorr-MVP is on a distinguished road
Default

I think the outgoing server is supposed to be smtp.aol.com and the port should be 587. Also the outgoing server DOES require authentication.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-28-2011, 02:47 PM
leaning leaning is offline Windows 7 64bit Office 2010 64bit
Novice
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2
leaning is on a distinguished road
Default

bschorr,

Thanks to you, the configuration looks like this and Outlook gave me a "Congratulations":

Server Info:
Account Type: IMAP
Incoming Mail Server: imap.aol.com
Outgoing mail server: smtp.aol.com

UserName: XXX@mail.com
PW: xxxxxxxx
Remember PW: Checked
Require SPA: unchecked

More settings:
Outgoing Server tab
My outgoing server requires authentication: checked
Log on using:
User Name: XXX@mail.com
PW: xxxxxxxx
Remember PW: Checked
Require SPA: unchecked

Advanced tab:
Incoming: 587
Encrypted connection: Auto
Outgoing: 25
Encrypted connection: Auto


This passes the "Test Account Settings" button test. Thanks for your help!

VR/Lost
Reply With Quote
  #4  
Old 01-28-2011, 03:03 PM
bschorr-MVP bschorr-MVP is offline Windows 7 64bit Office 2010 64bit
Competent Performer
 
Join Date: Dec 2010
Location: Flagstaff, AZ
Posts: 116
bschorr-MVP is on a distinguished road
Default

Glad you got it sorted!
Reply With Quote
Reply
Please reply to this thread with any new information or opinions.

Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Outlook 2010, Word2010 and Mail Merge mnorman Outlook 8 12-16-2011 11:42 AM
Computer unable to recogize Outlook 2010 64 bit as default mail system statsperson Outlook 1 01-04-2011 07:03 PM
Problem with sending mail via Outlook 2010 johnsnc Outlook 3 10-08-2010 08:25 AM
Insert table button doesn't work in Outlook 2010 e-mail message ironwoods Outlook 0 08-02-2010 12:24 PM
Office 2010 Outlook New Mail Icon artcarney Outlook 0 11-21-2009 09:58 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
MSOfficeForums.com is not affiliated with Microsoft